Reklam

Unordered List

Text Widget

furkanurhan808@gmail.com

Sample Text

About us

Sponsor

Flickr Images

Download

Qualcomm Son Teknoloji Mobil İşlemcisini Tanıtacak


    Daha önce Qualcomm firması Snapdragon serisinin son üyesi olan 810 işlemcisi çok ısınıyor olmasıyla hisseleri düşmüştü. Genellikle modem ve altyapı işleriyle uğraşan Qualcomm mobil bölümü riskte ve son kozlarını oynuyor.



    11 Ağustos'da tanıtılması beklenen Snapdragon 820 isimli yeni nesil işlemcisi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı. İlk kez Qualcomm 64-bit özelleştirilmiş çekirdekleri olan Kryo adı verilen mimariye ve 16nm FinFet teknlojisine geçiyor. Böylelikle daha az ısınmasına, daha az enerji harcamasına ve daha fazla performans getiren işlemci ortaya koyuyor.Teknik detaylara baktığımızda ise little.big olarak tasarlanan işlemci 1.7 Ghz hızında çalışan 2 çekirdek ve 2.2 Ghz hızında çalışan çift çekirdek bulunmakta. Diğer söylentilere göre Adreno 530 ile gelen grafik işlemcisi 650 mhz hızında çalışıyor, LPDDR4 ram desteği ile gelen işlemci Cat.10 modeme sahip bu da teoride 450 mb/sn indirme hızı sağlıyor.Diğer detaylar netlik kazanmazken 11 Ağustos'da Chipsetin netlik kazanması bekleniyor.


Share on Google Plus

About Furkan URHAN

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder